Ajuntament de Reus
logotip del Teatre Bartrina logotip del Teatre Bartrina

TEATRE BARTRINA

Cent anys plens d’activitat cultural

Història

Cent anys plens d’activitat cultural han passat des del llunyà 19 de març de 1905, data en què s’inaugurà el primer teatre del Centre de Lectura sota l’empenta d’un grup d’aficionats i per subscripció popular. Tretze anys més tard, el 26 d’octubre de 1918, gràcies a les aportacions d’Evarist Fàbregas, aquest primitiu teatre va esdevenir el Teatre Bartrina que avui coneixem. Des de llavors, un gran nombre de companyies i agrupacions hi han ofert tot tipus d’espectacles: comèdies, tragèdies, sarsueles… fins i tot cinema, varietats i grans revetlles.

És hora, doncs, de girar el cap enrere per poder observar detalladament els fets que el Teatre Bartrina ha viscut en primera persona i els esdeveniments que han propiciat el seu tancament i la seva reinauguració, fins a arribar als nostres dies. Sens dubte, la història del Teatre Bartrina és un reflex de la vitalitat cultural de la ciutat i de l’esforç de moltes persones i entitats per fer del Teatre Bartrina el teatre de tots.

Imatge del teatre
Imatge del teatre
Imatge del teatre

Visita Virtual 360,

Un passeig pel Bartrina

Gràcies a la col·laboració del Google, el servei panoràmic de Google Maps permet accedir a l'interior del Teatre Bartrina.