Teatre Bartina de Reus
logotip del Teatre Bartrina logotip del Teatre Bartrina
27/10/2021 - 19:00
Prosceni REDDIS Bartrina - Oriol Tarragó
Converses amb creadors
Compra la teva entrada

Prosceni REDDIS Bartrina - Oriol Tarragó

Converses amb creadors

27/10/2021 - 19:00

http://www.orioltarrago.com

ORIOL TARRAGÓ, dissenyador de so i tècnic de postproducció de cinema

Presenta: Daniel Villanueva, productor de cinema, director de l’Escola de Cinema de Reus

Oriol Tarragó, nascut a Reus el 1976,  (1976) va cursar els seus estudis a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), de la qual es va graduar amb el documental Pura (1999) després de rebre una beca per a una estada a la Ngee Ann Polytechnic de Singapur. Al seu retorn  va treballar amb Guillermo de el Toro a El espinazo del diablo (2001) i amb la seva company de l'ESCAC Juan Antonio Bayona a L’orfenat (2007).  Posteriorment es va traslladar als Estats Units, on va ampliar la seva formació en postproducció a la Universitat de Nova York i a Londres, on va treballar com a muntador de so.

Ha col·laborar amb directors com Jaume Balagueró, Kike Maíllo, Denis Villeneuve, Daniel Monzón i Juan Antonio Bayona.  Ha dissenyat el so de multitud de llargmetratges espanyols i internacionals, com Rec (2007), Lo imposible (2012) o El Niño (2014), Penny Dreadfull (2014), Jurassic World: el regne caigut (2018). També ha dissenyat el so de films com Mentre dorms (2011), Enemy (2013), Un monstre ens ve a veure (2016), Superlópez (2018), Malnazidos (2020) i Cosmética del enemigo (2020). Aquesta darrera pel·lícula va ser localitzada, entre d’altres llocs, a Reus. Ha rebut quatre premis Goya, set premis Gaudí, una Bobina d'Or (L’orfenat) i una nominació (per Penny Dreadfull) de la MPSE (Associació Nord-americana de Muntadors de So) També ha rebut el premi a millor Dissenyador de so Europeu 2017 per Acadèmia Europea de Cinema  i el Premi Maria Honorífica del Festival de cinema de Sitges (2020).

 En l'actualitat compagina el seu treball en postproducció de so, des del seu estudi Coser y Cantar, amb la docència a l'ESCAC.  És membre de l'Acadèmia d'Arts i Ciències Cinematogràfiques d'Espanya i de l'Academy of Motion Picture Arts and Sciences nord-americà (acadèmia de Hollywood). 

Preus

Gratuït amb invitació
Compra la teva entrada

Comparteix-lo a les xarxes

facebook twitter linkedin pinterest whatsapp

Video