Teatre Bartina de Reus
logotip del Teatre Bartrina logotip del Teatre Bartrina
23/11/2021 - 19:00
Prosceni REDDIS Bartrina - Lluís Pasqual
Converses amb creadors
Compra la teva entrada

Prosceni REDDIS Bartrina - Lluís Pasqual

Converses amb creadors

23/11/2021 - 19:00

LLUÍS PASQUAL, director de teatre

Presenta: Begoña Barrena, crítica d’arts escèniques, llicenciada en Filologia Angles

Lluís Pasqual i Sánchez (Reus, 1951) és un director de teatre que ha obtingut prestigiosos guardons, nacionals i internacionals.  Fundador del Teatre Lliure l'any 1976, el va dirigir en dues etapes, la última fins al 2018. Ha estat director del Centro Dramático Nacional de Madrid, de l'Odéon-Théâtre de l'Europe de París i de la Biennal de Teatre de Venècia. Les seves direccions teatrals s’han estrenat a sud-amèrica (principalment a Argentina) i a Europa, sobre tot a França i a Itàlia on va col·laborar amb Georgio Strheler al Piccolo Teatro de Milano. Ha dirigit representacions de teatre, òperes i sarsueles als principals teatres lírics.  S’ha apropat com ningú a l’obra de Federico Garcia Lorca.

 Va inaugurar els dos teatres recuperats a Reus:  el teatre Fortuny (1988 amb Montserrat Cavallé) i el teatre Bartrina (1997, amb Montse Guallar, Emma Vilarasau, Montserrat Salvadó i Dolors Juanpere). En aquest darrer teatre hi va estrenar obres amb Núria Espert, Rosa Maria Sardà i produccions del desaparegut Centre d’Arts Escèniques de Reus.

 Premi Nacional de Teatre i Dansa, 1984, Premi Ciutat de Barcelona, el 1985, Premi de Teatre de la Generalitat de Catalunya el 1988, Premi Nacional de Teatre del Ministeri de Cultura el 1991, Cavaller de la Legió d'Honor francesa el 1996, Premi de la Comunitat de Madrid el 2002. El 2015 li fou concedida la Creu de Sant Jordi pel talent que distingeix la seva aportació a l'escena i a la cultura catalana i europea.

Preus

Gratuït amb invitació
Compra la teva entrada

Comparteix-lo a les xarxes

facebook twitter linkedin pinterest whatsapp