logotip del Teatre Bartrina logotip del Teatre Bartrina
30/03/2019 - 21:00
LA CANTERINA de Joseph Haydn
Companyia Teatre de les Comèdies
Compra la teva entrada

LA CANTERINA de Joseph Haydn

Companyia Teatre de les Comèdies

30/03/2019 - 21:00

Música: Joseph Haydn
Llibret: Domenico Macchia
Adaptació del llibret al català i Direcció Musical: Marcel Pascual
Direcció escènica: Jordi Vall Gendre
Interpretació:
Gasparina:  Laia Frigolé, soprano.
Pelagio: Carles Prat, tenor.
Apollonia: Maia Planas, soprano.
Ettore: Matthew Thomson, tenor.

La Canterina és una òpera còmica en dos actes del compositor Franz Joseph Haydn (1732–1809). És la vuitena òpera del seu catàleg, la més antiga que conservem íntegra i la primera que Haydn escriu com a mestre de capella del príncep Esterhazy. La Canterina fou estrenada al palau d’Eisenstadt el 1766 en una representació privada davant l’emperador, tot i que l’estrena pública i oficial no tingué lloc fins el 1767 a Bratislava.

El llibret de La Canterina segueix un text de Domenicco Macchia utilitzat prèviament pels compositors Scirolli (1753), Conforto (1754) i Piccini (1760). L’obra de Haydn però, presenta algunes modificacions respecte al llibret original, atribuïbles al tenor i llibretista Karl Frieberth, que interpretava el paper de Don Pelagio el dia de l’estrena.

La jove Gasparina rep lliçons de vida d’Apollonia, la seva consellera i mare fictícia, i lliçons de cant de Don Pelagio, el seu professor i pretendent. Però quan apareix Don Ettore el món de Gasparina trontolla.

Pensada com una crítica a les interioritats de l’òpera del segle XVIII, La Canterina és una caricatura de la vanitat i l’ambició dels protagonistes de l’espectacle operístic.

Durada: 60 minuts

Preus

15€, 12€ i 9€
Compra la teva entrada

Comparteix-lo a les xarxes

facebook twitter linkedin pinterest whatsapp