Teatre Bartina de Reus
logotip del Teatre Bartrina logotip del Teatre Bartrina
08/10/2020 - 19:00
II MES DE LA SALUT MENTAL, octubre 2020, Reus
Reflexions sobre els efectes de la pandèmia de la Covid en el benestar de les persones
Compra la teva entrada

II MES DE LA SALUT MENTAL, octubre 2020, Reus

Reflexions sobre els efectes de la pandèmia de la Covid en el benestar de les persones

08/10/2020 - 19:00

El II Mes de la Salut Mental de Reus reflexiona sobre els efectes de la pandèmia de la Covid en el benestar de les persones

Reus acull per segon any consecutiu, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra a tot el món el 10 d’octubre, «El Mes de la Salut Mental». Un cicle d’activitats amb el lema «Salut Mental, una prioritat ara més que mai», organitzat per la Regidoria de Benestar Social amb la col·laboració de la Regidoria de Salut i Ciutadania i amb el suport del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i de les organitzacions del Consell Municipal de la Discapacitat que treballen en aquest àmbit a la ciutat: l’Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona (Aspercamp), l’Associació de Trastorn Bipolar de les Comarques de Tarragona, l’Associació de familiars de malalts mentals Dr. Francesc Tosquelles, la Fundació Villablanca, la Fundació Pere Mata i l’Institut Pere Mata.

 

L’objectiu de la programació és fer visible la importància de la salut mental, que ara s’ha vist molt afectada amb motiu de la pandèmia.

Per assistir a qualsevol activitat cal inscripció gratuïta prèvia a reus.cat, ja que l’aforament és limitat, per tal de facilitar el compliment les mesures sanitàries per evitar el contagi de la Covid 19 com netejar-se les mans, portar mascareta i mantenir la distància interpersonal.

El cicle va començar ahir dijous, 8 d'octubre amb la inauguració del festival Psicurt, que enguany es fa per primera vegada a Reus, al teatre Bartrina, i amb la projecció d’alguns dels curtmetratges de ficció sobre salut mental que s’han presentat al festival. Continuarà el dissabte, 10 d’octubre, a les 12 h, amb l’acte institucional que es farà a La Palma, conduït pel periodista Xavier Grasset i a la tarda, a partir de les 17 h, amb dues sessions més del Psicurt.

Els dijous 15, 22 i 29, a les 19 h, al Centre Cultural Castell del Cambrer (plaça del Castell, 4), hi ha previstes taules rodones, formades per persones expertes en l`àmbit de la salut mental. Es tracta d’un espai de reflexió sobre com ha afectat a tothom el canvi sobtat en els hàbits que ha suposat la pandèmia de la Covid i les seves conseqüències en els àmbits sanitari, social, econòmic, etc. Aquests diàlegs es podran seguir de manera presencial, amb inscripció prèvia, ja que l’aforament és limitat, i en línia a través de reus.cat.

Durant tot el mes, també es pot col·laborar amb la recerca mèdica per la salut mental a través de l’exposició de carbasses gegants del Mercat Central.

Per a més informació sobre el Mes de la Salut Mental a Reus es poden consultar les xarxes socials següents: #SalutMental i #FemSalut.

Programació II Mes de la Salut Mental, Reus, octubre 2020

Del 8 a l’11, a Reus i a Tarragona: V Psicurt, Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental

Dijous 8, a partir de les 19 h, i dissabte 10, a partir de les 17 h, es passaran curtmetratges seleccionats pel Festival al Teatre Bartrina. Per assistir-hi, cal reservar entrada, que és gratuïta. Més informació a la web del festival: http://psicurt.com

Dissabte 10, a les 12h, a La Palma: Acte institucional del Dia Mundial de la Salut Mental, conduït pel periodista Xavier Graset. Amb la lectura del manifest, parlaments institucionals, i el concert musical interactiu de Cover H. Una producció especial que inclou la lectura d’escrits d’artistes dels diferents centres i entitats de salut mental de Reus.

Per assistir-hi cal inscriure’s a l’enllaç següent: https://www.reus.cat/inscripcio10102020-mes-de-la-salut-mental

Els dijous 15, 22 i 29, a les 19 h, al Centre Cultural Castell del Cambrer: Taules rodones sobre la salut mental en temps de COVIDLes sessions seran presencials i en línia a través de reus.cat.

  • 15 d’octubre, “Com hem canviat! Com afecta la pandèmia de la COVID a les persones”. Hi participen: Pilar Casaus Samatan, psiquiatra, coordinadora del Centre de Salut Mental d’Adults de Valls i de l’equip de salut mental del Centre Penitenciari Mas d’Enric, i membre del Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions de Catalunya; Cándido Álvarez Oneca, coordinador de Salut Pública de l’Ajuntament de Reus; Agustí Valls i Prats, membre de la Xarxa de Coworking de Voluntaris del Camp de Tarragona; Miguel Muñoz Marco, director de Producció de Clariant Ibérica i membre de l’Associació empresarial química de Tarragona (AEQT); Neus Càrdenas Morell, responsable de l’acció social, corporativa i relacions externes de Villablanca Serveis Assistencials i professora de la URV. Per assistir-hi cal inscriure’s a l’enllaç següent: https://www.reus.cat/inscripcio15102020-mes-de-la-salut-mental
  • 22 d’octubre, “Com afecta la pandèmia a les persones amb problemes de salut mental?”. Hi participen: Francesc X. Arrufat Nebot, director mèdic i psiquiatre de l’Institut Pere Mata; Irene Barberan Soriano, psicòloga de l’Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona (Aspercamp); Carles Garcia Pujol, membre de l’Associació Salut Mental Dr. Tosquelles; Teresa Carot Subirats, psicòloga de l’Associació de Trastorn Bipolar de les Comarques de Tarragona; Noemí Panadés Muñoz, administrativa de la Unitat d’Atenció al Ciutadà de l’Institut Pere Mata de Reus. Per assistir-hi cal inscriure’s a l’enllaç següent: http://reus.cat/inscripcio22102020-mes-de-la-salut-mental
  • 29 d’octubre, “Aprenent a viure amb seguretat en la pandèmia: situació actual i reptes de futur”. Hi participen: Luis Heredia Santaella, membre de la Junta Rectora de la Delegació Territorial de Tarragona del Col·legi professional de Psicòlegs de Tarragona i investigador de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili; Montse Olona Cabases, responsable de la Unitat de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII i professora de Medicina Preventiva i Salut Pública de la URV; Pilar López Fraile, psicòloga infantil i coordinadora del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de Tarragona i Valls; Maria Josep Delor Bonfill, directora de la Xarxa Social de Salut Mental de la Fundació Pere Mata; Giovanna Turata Longaretti, tècnica del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) de la Generalitat de Catalunya. Per assistir-hi cal inscriure’s a l’enllaç següent: https://www.reus.cat/inscripcio29102020-mes-de-la-salut-mental

Durant tot el mes, Exposició de carbasses gegants al Mercat Central. Tothom pot visitar l’exposició de carbasses gegants al Mercat Central, una acció solidària amb l’Institut d’Investigació Sanitària Pere i Virgili. D’aquesta manera creativa es pot col·laborar presencialment amb la recerca mèdica per la salut mental, a través de les guardioles que hi ha a l’estand on estan exposades les carbasses, i en línia, a través del codi QR dels cartells informatius de l’acció solidària o mitjançant l’enllaç següent: https://serveis.iispv.cat/donacions/formulariIISPV.jsp?empresa=IISPV&idioma=ca&projecte=PV20054

Preus

Gratuït. Cal fer inscripció prèvia
Compra la teva entrada

Comparteix-lo a les xarxes

facebook twitter linkedin pinterest whatsapp