logotip del Teatre Bartrina logotip del Teatre Bartrina
17/12/2022 - 20:00
EL MAR
Visió d'uns nens que no l'han vist mai
Compra la teva entrada

EL MAR

Visió d'uns nens que no l'han vist mai

17/12/2022 - 20:00

https://www.tnc.cat/ca/el-mar-visio-duns-nens-que-no-lhan-vist-mai

Espectacle inclòs en Projecte Escena 25

Espectacle inclòs dins el Cicle tBr Jove

Autoria i direcció: Xavier Bobés i Alberto Conejero
Dramatúrgia: Alberto Conejero
Interpretació: Xavier Bobés i Sergi Torrecilla

Una producció del Teatre Nacional de Catalunya, Xavier Bobés i FITT de Tarragona

Una obra de teatre poètic, documental i d’objectes basada en les redaccions d’uns nens que no han vist mai el mar i el seu mestre Antoni Benaiges.

Aquesta és la història d’una promesa que no es va poder complir, la que va fer un mestre als seus alumnes. El mestre era Antoni Benaiges. Els alumnes eren els nens i nenes de l’escola rural de Bañuelos de Bureba, un poble de la província de Burgos. La promesa la va fer un dia d’hivern de l’any 1936. Els va prometre el mar.

L'any 1934 el jove mestre català Antoni Benaiges arriba a l'escola rural de Bañuelos de Bureba, un petit poble de Burgos. Pocs mesos després paga de la seva butxaca una empremta i un gramòfon. Des d'aquell mateix any, els nens i les nenes publiquen les seves emocions, somnis i pensaments.

El mes de gener de 1936, els nens i les nenes publiquen El mar. Visión de unos niños que no lo han visto nunca. El quadern «conté, en format de vers, més que de prosa, les expressions dels escolars de com s'imaginen el mar, les seves pors i els seus somnis». El mestre els promet que aquell mateix estiu els portarà a Catalunya perquè coneguin el mar. El 25 de juliol de 1936 Benaiges és afusellat. La promesa del mestre ja no es podrà complir.

Durada: 65 minuts

Preus

20€, 15€ i 12€
Compra la teva entrada

Comparteix-lo a les xarxes

facebook twitter linkedin pinterest whatsapp

Video